EFT

EFT, Emotional Freedom Techniques, werkt in op ons onderbewuste. Het is een praktische lichaam/geest zelfhulpmethode, een proces van aandachtig en intentioneel kloppen op acupunctuur meridiaan eindpunten op gezicht en bovenlichaam. Het kan ons in staat stellen de manier waarop we reageren op ongemakkelijke gedachten, gevoelens en verontrustende herinneringen (met pijn, stress, spanning, angst) te transformeren. EFT kan verassende – en blijvende – verlichting brengen.

 

Verstorende gedachten 

Een EFT interventie maakt gebruik van dezelfde banen als die in de traditionele Chinese energie-geneeskunde, terwijl ook het vermogen om te denken aan - of af te stemmen op - onze klacht op actieve wijze gestimuleerd wordt.

“De oorzaak van alle negatieve emoties is een verstoring van het energiesysteem van het lichaam”. Gary Craig

Niet een gebeurtenis, maar de gedachte aan deze gebeurtenis is bepalend voor hoe we ons voelen. Een negatieve gedachte veroorzaakt een verstoring in het energetische systeem, waarna we reageren met emoties

 

Beter reageren door grotere ontspanning

Met het toepassen van EFT creëren we directe ontspanning, en verlaging van ons cortisol niveau. Hierdoor creëren we meer ‘ruimte’ in onze hersenen om rustiger en beter te kunnen reageren op toekomstige situaties.

Van jongs af aan krijgen we allemaal, vaak goedbedoelde, wijsheden en overtuigingen aangeleerd door mensen die een bepaalde macht over ons hebben. Dit kunnen ouders zijn, broers/zusjes, leerkrachten, de buurman…. Vanuit deze overtuigingen ervaren wij de wereld (situaties). Negatieve ervaringen kunnen negatieve emoties losmaken. Als we niets met deze negatieve emoties doen kunnen deze ontaarden in fysieke klachten.